Cookies
Confirmați alegerile mele
Permiteți tot

Respingeți tot

Marmură în baie

noiembrie 2022
Marmură în baieCalitățile decorative ale marmurei sunt apreciate de foarte mult timp. Prezența sa în interioare a fost întotdeauna asociată cu bogăția și rafinamentul. Acest material era prezent în palate și conace. Deși anii trec și gusturile se schimbă, percepția nu s-a schimbat iar băile din marmură arată deosebit de luxoase și elegante în continuare.

Marmura este o piatră care, în condiții specifice, capătă un aspect caracteristic și unic. În interioare poate fi destul de greu de întreținut, dar, datorită eleganței, este în topul alegerilor. Cum să introduci marmura în baie și să o întreții astfel încât să arate frumos ani de zile?

Conținut
  1. Baia amenajată cu marmură – Piatra naturală nu este singura opțiune pe care o putem alege
  2. Inspirații pentru baie – marmura
  3. Marmura are culori și nuanțe diferite
  4. Cu ce culori se potrivește bine marmura?
  5. Pe ce suprafețe punem marmura?

Baia amenajată cu marmură – Piatra naturală nu este singura opțiune pe care o putem alege

Renovarea băii este întotdeauna costisitoare, iar dacă dorim să folosim materiale precum marmura, care este scumpă, cheltuiala va fi și mai mare. Cu toate acestea, pe lângă marmura naturală, există o serie de alte opțiuni interesante, care seamănă foarte mult și, în același timp, sunt mult mai ieftine. Prima varianta este gresia porțelanată cu efect de marmură. Una dintre caracteristicile gresiei este rezistența ridicată la deteriorarea mecanică. Este dură și rezistentă la abraziune, devenind materialul perfect pentru pardoseală, care va arăta uimitor chiar și după ani buni.

O altă soluție populară sunt plăcile cu efect de marmură, care vor arăta și ele spectaculos. Deoarece sunt disponibile în multe forme, vă vor ajuta să evidențiați caracterul unic al băii dumneavoastră. Hexagon, solzi de pește, cărămizi și plăci arăbesc sunt doar câteva exemple din care puteți alege. Plăcile precum gresia porțelanată, sunt durabile, rezistente la umiditate și au prețuri bune. Totuși, în funcție de ce dorim să decorăm, un perete întreg sau doar o parte, ar trebui să alegem un alt tip de plăci. Plăcile de marmură pentru pardoseală nu trebuie să fie lucioase și, de preferință, ar trebui să fie anti-alunecare. Acest lucru ne va asigura că, atunci când ieșim din cabina de duș sau din cadă, nu vom risca să cădem pe podeaua umedă și alunecoasă.

Inspirații pentru baie – marmura

Fără îndoială, o baie amenajată cu marmură va atrage prin splendoarea și eleganța ei. Apare totuși o întrebare, se potrivește bine acest material cu orice tip de decor? Adevărul este că marmura este versatilă și, în funcție de restul materialelor cu care o combinăm, va căpăta o nouă înfățișare, făcând-o potrivită atât pentru interioare tradiționale, cât și pentru cele contemporane.

O baie modernă glamour va arăta deosebit de impresionant. Marmura va sublinia atmosfera de lux a acestui decor. În designul glamour, accentul este pus pe splendoare și opulență. Există abundență de auriu, argintiu, cupru, catifea și culori precum alb și negru. În versiunea sa tradițională, designul glamour se presupune că se referă la interioare baroc. Apoi, baia are, de exemplu, o cadă mare de independentă sau oglinzi cu un cadru mare auriu. Marmura într-o astfel de baie va fi cireașa de pe tort. De asemenea, aspectul modern glamour nu este doar pentru interioare asociate caselor conac.

Marmura poate fi adăugată și în băile tradiționale și contemporane. În primul caz, merită să o combinați cu lemnul - face ca fiecare încăpere să se simtă mai caldă și mai plăcută. Marmura, fiind o piatră, este un material rece, dar dacă adăugăm lemn într-o baie cu marmură, acesta va părea caldă. Este o combinație modernă și originală de materiale. Pe de altă parte, în interioarele contemporane sau industriale, marmura se va asocia bine cu betonul. Acest material ne permite să combinăm vechiul cu noul și splendoarea cu minimalismul. Merită să țineți cont de acest lucru atunci când planificați o renovare a băii, deoarece astfel ne putem asigura că obținem un rezultat uimitor.

Marmura are culori și nuanțe diferite

După cum putem vedea, marmura are o gamă largă de utilizări și nu are întotdeauna culoarea cu care toată lumea o asociază. Indiferent dacă un investitor preferă gresie naturală sau alt material cu efect de marmură pentru baie, există o gamă largă de culori din care să aleagă. Marmura gri clasică este încă specifică, dar gama de nuanțe este de fapt mai largă: nuanțe de negru, alb, turcoaz, verde, bej sau roz. O astfel de varietate de culori ne încurajează să ne jucăm cu forma, să experimentăm și să optăm pentru cea care se va potrivi perfect atmosferei aranjamentului. O baie albă cu marmură va fi luminoasă, spațioasă și plăcută ochiului. Marmura neagră din baie, în schimb, este super șic și atrage prin profunzimea sa. După cum putem vedea, alegerea este largă și indiferent de culoarea pe care se decide investitorul, poate fi sigur că roca este unică și că nu există două modele identice.

Cu ce culori se potrivește bine marmura?

Datorită paletei sale largi de culori, marmura se potrivește bine cu o varietate de culori. Una dintre cele mai universale alegeri este combinarea marmurei cu albul. O astfel de combinație este recomandată în special pentru băile mai mici. Vor arăta clasic și elegant și, în același timp, vor apărea optic mai mari. O altă sugestie este marmura combinată cu negru. O astfel de juxtapunere va fi foarte expresivă, mai ales dacă roca este strălucitoare, în timp ce obiectele sanitare sau accesoriile sunt negre.

Să nu uităm de combinația menționată mai sus de marmură și auriu. Este o fuziune sofisticată care adaugă prestigiu. Aurul va merge bine atât cu marmura albă, cât și cu cea neagră, totuși, ar trebui să fim atenți aici, deoarece o baie mică completată cu marmură neagră poate părea și mai mică.

Pe ce suprafețe punem marmura?

În funcție de rezultatul final pe care ne dorim să îl obținem, marmura poate fi fie materialul dominant in interior, fie poate completa decorul prin accesoriile de baie. În primul caz putem opta pentru faianță și gresie. Marmura folosită pe o secțiune a peretelui ne permite să izolăm zona utilizabilă, de exemplu, de cabina de duș. Din acest material pot fi și pereți întregi. Pardoseala și blaturile din marmură vor arăta și ele splendid, iar dacă toate suprafețele sunt din marmură, baia va arăta ca și cum ar fi fost sculptată în rocă, ceea ce este, fără îndoială, impresionant!

Cu toate acestea, dacă investitorul nu este convins dacă marmura este ceea ce caută, poate merge în direcția accesoriilor. Dacă baia are o fereastră, pervazurile de marmură, de exemplu, vor arăta grozav. Multe companii oferă pervazuri din marmură la comandă. Seturile de baie realizate din această piatră vor fi, de asemenea, o opțiune bună.

Cum să întreții marmura în baie?

Marmura este o rocă extrem de durabilă și rezistentă, dar trebuie să avem grijă de ea. Nu putem folosi orice produse de curățare pentru a o întreține. Dacă produsul este prea puternic, baia nu va mai arăta la fel de bine. Când curățăm marmura, ar trebui să evităm detartranții și înălbitorul, deoarece pot deteriora cu ușurință suprafața rocii, iar în timp vor apărea șanțuri. De asemenea, evitați toate produsele cu microgranule. Ele zgârie suprafața, făcând ca plăcile de marmură să-și piardă strălucirea. Ultimul grup de produse de evitat sunt cele care conțin acizi. La fel ca și cele anterioare, ele cauzează pete. Deci, ce poate fi folosit atunci?

Fiecare investitor își dorește ca baia sa contemporană, cu marmură, să impresioneze prin strălucirea ei, de aceea este atât de important să păstrați piatra curată și să folosiți metode blânde de curățare. Lichidele de spălat vase cu pH natural și un mop cu abur vor funcționa bine. De asemenea, merită să verificați produsele speciale de îngrijire a marmurei.

Impregnarea este și ea la fel de importantă. Cel mai bine este să o faceți imediat ce plăcile de marmură sunt puse. Trebuie doar să cumpărăm un protector de impregnare și să acoperim suprafața de marmură o dată pe an în cazul suprafețelor utilizate frecvent și o dată la doi ani în locurile mai puțin expuse la pete. Scopul unui astfel de produs este de a proteja roca împotriva pătrunderii umezelii și a formării de pete greu de îndepărtat.
Vezi toate postările de pe blog