Cookies
Confirmați alegerile mele
Permiteți tot

Respingeți tot

Inima căminului sau baia în stil feng shui

ianuarie 2021
feng shuiFeng shui este o practică chineză, străveche, de amenajare a spațiului pentru a obține armonia cu natura, protejarea împotriva energiilor sau pur și simplu pentru a folosi cat mai bine caracteristicile unei încăperi și a obiectelor, astfel încât, să aducă bunăstare, fericire și sănătate. Tradus ad litteram „feng shui” înseamnă „vânt și apă”, prin urmare baia este cel mai important punct al apartamentului conform acestei filozofii.

Conținut
  1. ELEMENTE ÎN FENG SHUI
  2. AMENAJAREA ÎNCĂPERII
  3. LUMINĂ, CULORI ȘI ENERGIE
  4. OGLINZI, CAT MAI MUTE OGLINZI

ELEMENTE ÎN FENG SHUI

Pe scurt, aplicarea principiilor Feng Shui in baie este introducerea a patru elemente:

AMENAJAREA ÎNCĂPERII

Amenajarea băii în conformitate cu filozofia Feng Shui ar trebui luată în considerare, inca, de la planificarea designului apartamentului sau casei, deoarece baia nu trebuie amplasată vizavi de ușa de intrare a apartamentului. Cu toate acestea, dacă nu se poate realiza o planificare adecvată, agatarea unei oglinzi care reflectă energia pozitivă poate fi o soluție. Intrarea în baie trebuie să fie din hol. Într-o baie ideală, zona de spalat cu cadă și duș trebuie să fie separată de zona murdară, adică toaletă - în mod ideal, dusul și toaleta trebuie planificate în incaperi separate. Totusi, dacă ambele zone sunt amplasate în aceeași încăpere, ajută o delimitare vizuală printr-un perete despărțitor de sticlă sau cărămidă. Ușile băii nu trebuie să fie din sticlă și trebuie să rămână întotdeauna închise, astfel încât energia pozitivă să nu dispară din incapere. Din același motiv, ar trebui să închideți întotdeauna capacul toaletei.

LUMINĂ, CULORI ȘI ENERGIE

Lumina naturală este un element important care ne conferă sănătate și putere. Prin urmare, o sursă de lumină naturală în baie este foarte benefică. Dacă baia dvs. nu are ferestre, ar trebui să furnizați suficiente surse de lumină artificială. Multe lămpi și lumânări mai mici evocă o atmosferă plăcută și relaxată. Potrivit Feng Shui, lumina (și aerul) ar trebui să poată circula. Prin urmare, se recomandă culori ușor pastelate și calme, care măresc vizual camera și reflectă lumina. O cameră luminoasă furnizează energie revigorantă dimineața și are un efect calmant seara. Aerisirea suficientă este, de asemenea, foarte importanta, deoarece aerul stătut și umed ar trebui să poată ieși rapid din cameră. Energia pozitivă poate fi susținută și de puterea terapeutică a uleiurilor esențiale și a parfumurilor.

OGLINZI, CAT MAI MUTE OGLINZI

Oglinzile joacă un rol important în Feng Shui. Ele directionează fluxul de energie. În niciun caz oglinda nu trebuie așezată exact vizavi de ușa băii, deoarece în acest mod energia este aruncată înapoi din cameră. O oglindă rotundă aduce mai multă armonie decât una pătrată. Este important să atașați oglinda la înălțimea potrivită, astfel încât să vă puteți vedea clar. Oglinda trebuie, de asemenea, aliniată astfel încât toaleta să nu fie reflectată direct în ea.  

MOBILIER ȘI ACCESORII NATURALE

Cu cât este mai puțin mobilier în baia Feng Shui, cu atât aspectul este mai atractiv. Mobilierul realizat din materiale naturale precum lemnul este cel mai benefic. Se recomandă forme rotunde și margini rotunjite. Funcționalitatea mobilierului este, de asemenea, importantă. Acestea ar trebui să ofere suficient spațiu de depozitare, astfel încât să puteți depozita toate lucrurile importante în baie. Pentru că unul dintre cele mai importante principii ale Feng Shui este ordinea și curățenia perfectă, nu lăsați obiecte inutile, cum ar fi ambalaje goale sau dispozitive defecte, așezate în jurul lor, ci aruncați-le. De ce? Potrivit Feng Shui, acestea vă reamintesc situațiile neplăcute și problemele nerezolvate care vă pot afecta negativ energia și bunăstarea. Tot ce este in jurul tău afectează fluxul energiei. Cu cât lucrurile sunt mai puțin vizibile, cu atât mai bine. Accesoriile ar trebui, de asemenea, să fie realizate din materiale naturale, cum ar fi lână sau in. Plantele (în niciun caz artificiale sau cactuși) pot fi folosite și ele pentru amenajarea interioară - dar și aici, mai puțin este mai mult.
Vezi toate postările de pe blog