Cookies
Confirmați alegerile mele
Permiteți tot

Respingeți tot

Dormitor cu baie - cum să amenajezi o baie în dormitor?

iulie 2022
Dormitor cu baieA avea o baie în dormitor nu este încă o idee foarte populară. Această soluție stârnește adesea controverse. Unii oameni sunt încântați de șansa de a crea o zonă privată de relaxare, dar există și adversari cărora nu le place deloc această idee. Cum să amenajăm o astfel de baie și în primul rând, când am putea alege această opțiune?

Putem lua în considerare o baie în dormitor doar dacă nu este singura baie din casă. Ar trebui să existe cel puțin o baie suplimentară pentru oaspeți și alți membri ai familiei. A trebui să-i inviți pe toți ceilalți în dormitor nu ar fi confortabil pentru nimeni, mai ales dacă baia are perete de sticlă. De asemenea, această idee este mai degrabă pentru persoanele îndrăznețe și deschise la nou, cărora nu le este frică să experimenteze cu designul interior.

Conținut
  1. Dormitor cu baie – este pentru toată lumea?
  2. Baie în dormitor – ce opțiuni avem?
  3. Dormitor cu baie proprie
  4. Dormitor cu baie și dressing – trebuie bine planificat!
  5. Baie cu geam în dormitor
  6. Dormitorul cu baie se potrivește oricărui tip de aranjament?

Dormitor cu baie – este pentru toată lumea?

În urmă cu mai bine de un deceniu, combinarea unui living cu o chicinetă obișnuia să trezească emoții, dar acum este complet natural și se aplică nu numai în construcția modernă. La fel se poate întâmpla și cu conceptul de baie în dormitor. Unul dintre cele mai mari avantaje este că un astfel de dormitor va părea mult mai spațios, iar acesta este unul dintre motivele pentru care un număr tot mai mare de persoane sunt interesate de această soluție. Când și cum să amenajezi o baie în dormitor?

Ne putem gândi la amenajarea băii în dormitor dacă avem suficient spațiu de folosit și dacă nu este singura baie din casă, așa cum s-a menționat anterior. O baie în dormitor ar trebui să ajute la relaxare și o putem transforma chiar într-un SPA. Pentru ca acesta să funcționeze perfect, trebuie să gândim totul bine, altfel s-ar putea dovedi că această soluție, în loc să aducă bucurie și să fie un plus la designul interior, devine o problemă. Obiectele sanitare trebuie alese în funcție de nevoile individuale și de spațiul pe care îl avem la dispoziție.

După cum puteți vedea, o baie poate arăta complet diferit de la un dormitor la altul. Nu există două decoruri identice și așteptările viitorilor utilizatori pot fi diferite de fiecare dată. Cu toate acestea, atunci când planificăm un astfel de aranjament, trebuie să ne amintim să menținem o anumită consistență. Culorile și finisajul zonelor de dormit și de baie ar trebui să fie similare. De exemplu, dacă dormitorul are mult lemn, este recomandat să îl folosești și în zona băii.

De asemenea, ar trebui să ne gândim cum să separăm aceste două spații și există cel puțin câteva idei pentru asta. O idee populară este să delimitezi baia cu un perete de sticlă. Dacă un investitor visează la un dormitor cu o baie deschisă, îl poate crea în spatele patului. O metodă universală este construirea unui perete despărțitor, iar o altă idee este crearea unei încăperi cu două niveluri. Acest lucru ne permite să separăm zonele și, în același timp, oferă un pic de intimitate. Sunt și oameni care merg în sens total opus și pun cada chiar lângă pat.
Dormitor cu baie - cum să amenajezi o baie în dormitor?

Baie în dormitor – ce opțiuni avem?

Fără îndoială, la amenajarea unui dormitor cu baie proprie avem posibilități grozave de amenajare. Într-o astfel de baie ar trebui să existe un loc pentru o chiuvetă, vas de toaletă și bideu. Ar trebui să avem și o cabină de duș, iar dacă spațiul ne permite, o cadă mare independentă. Poate fi amplasată în spatele patului, în mijlocul dormitorului, sub fereastră sau la perete. În oricare variantă, baia poate deveni decor principal al acestui interior și o competiție puternică pentru pat. Există și persoane care așază cada pe o platformă înălțată pentru ai expune mai bine eleganța.

Ce cabină de duș ar trebui să alegem? Un paravan de duș de tip walk-in modern va fi alegerea perfectă. Acest tip de design minimalist este elegant și impozant și, în același timp, este foarte confortabil de utilizat. Un perete strălucitor de sticlă care desparte baia de zona de dormit este pe de o parte un decor discret, iar pe de altă parte, subliniază perfect originalitatea acestei amenajări. O baterie de duș tip ploaie, elegantă poate fi o completare bună pentru această soluție.

Dormitor cu baie proprie


Dacă ideea de a avea baie proprie în dormitor pare prea inovatoare și intruzivă pentru investitori, aceștia pot lua în considerare și altă variantă. Din ce în ce mai des proprietarii aleg să aibă o baie privată în dormitor. Și deși această opțiune are foarte mult de-a face cu conectarea ambelor camere, o baie privată nu este același lucru cu a avea o baie în dormitor. Acestea pot fi două încăperi complet separate sau camere care sunt conectate subtil. Aici, ar trebui să acordăm o atenție deosebită ușilor culisante. Nu trebuie să aibă neapărat dimensiunea tradițională. Ușile largi vor arăta grozav, deoarece vă vor permite să vă bucurați de o baie deschisă spre dormitor sau să o separați complet oricând doriți. După cum putem vedea, varietatea este largă și depinde doar de utilizatori care variantă li se potrivește cel mai bine.

Dormitor cu baie și dressing – trebuie bine planificat!

Combinarea unei băi cu un dormitor este un succes atunci când avem și un dressing. O astfel de soluție este deosebit de convenabilă. În timp ce ne pregătim de lucru dimineața, putem economisi mult timp, deoarece totul este la îndemână. Un dormitor cu baie și dressing este o soluție excepțional de practică, dar proiectul trebuie gândit cu atenție în prealabil. Atât baia, cât și dressingul au nevoie de spațiu, care este compartimentat în dormitor. Dacă dormitorul nu este suficient de spațios, împărțirea încăperilor suplimentare poate deveni neplăcută și nu va fi nici una dintre ele ergonomică. Întregul interior poate fi foarte înghesuit, copleșitor și destul de nepractic, ca să nu mai vorbim că nu va ajuta la relaxare. Dacă dormitorul este spațios, atunci, în funcție de modul în care este amenajată camera, dressingul poate fi aranjat, de exemplu, într-o nișă sau sub o parte înclinată a tavanului.

Baie cu geam în dormitor

Interioarele cu multe elemente din sticlă sunt lejere, elegante și luxoase și fac încăperea să pară mai mare și mai luminoasă. Aceasta este o modalitate excelentă de a economisi spațiu. Sticla este o alegere populară atât printre investitori, cât și printre designerii renumiți de interior. Deci, de ce să nu o introduci în dormitorul tău? O baie vitrata in dormitor este foarte impresionantă. Nu oferă intimitate, ceea ce trebuie să aveți în vedere, dar vă va permite să creați un efect de design original și să delimitați  zona privată de relaxare. O astfel de soluție aduce în minte apartamentele de lux. Un dormitor cu baie vitrată nu este pentru toată lumea, dar hotărând asupra lui, putem obține un decor interesant și la modă. Merită menționat că un perete de sticlă ajută la estomparea sunetelor și va reduce eficient zgomotele, de exemplu, apa care curge la duș.

Dormitorul cu baie se potrivește oricărui tip de aranjament?

Atunci când decidem sa conectăm un dormitor cu o baie, nu doar ne asiguram că dimensiunea camerei ne permite sa creăm un spațiu ergonomic, dar și decorul este la fel de important. Deși un dormitor cu baie este un concept inovator, acesta se va adapta bine cu aproape orice design. Când vine vorba de stilul modern, merită să optezi pentru culori uniforme. Se vor potrivi bine și betonul, lemnul și piatra. Stilul industrial însă poate fi puțin complicat. De obicei, băile care sunt amenajate după aceste principii sunt destul de întunecate, ceea ce nu se potrivește dormitoarelor confortabile. Pe de altă parte, un rezultat uimitor poate fi obținut dacă interiorul este amenajat în stilul glamour. Este luxos și elegant, iar o cadă independentă ornamentată se va potrivi perfect aici. Un dormitor cu o baie în acest stil nu poate duce lipsă de accesorii aurii și strălucitoare.

Interesant este că baia va arăta grozav într-un dormitor decorat în stiluri clasice, rustice și vintage. Astfel de decoruri introduc o atmosferă confortabilă și caldă în interior, iar baia vă va încuraja să vă relaxați. Mobilierul tradițional cu aspect învechit va arăta perfect. Pentru a menține conexiunea între baie și dormitor trebuie să alegeți mobilier care aparține aceleiași colecții. De exemplu, comoda din dormitor poate fi asemănătoare cu dulapul de sub chiuvetă.

Avantajele și dezavantajele unui dormitor cu baie

O baie în dormitor este o idee inedită, care câștigă susținători tot mai mulți. Înainte ca investitorii să se hotarască asupra acestei soluții, ar trebui să se gândească cu atenție la avantajele și dezavantajele acesteia. Unul dintre avantaje este, fără îndoială, confortul. După o baie lungă de seară, relaxantă, nu va trebui să traversezi toată casa, deoarece patul este la îndemână. Apropierea imediată a băii este asociată cu un confort mai mare, de exemplu, dacă utilizatorii acesteia folosesc adesea baia noaptea. Un alt avantaj este confidențialitatea, deoarece o baie din dormitor nu ar fi folosită de oaspeți și nici de alți membri ai familiei. De asemenea, aveți șansa de a crea un design unic.

Cum rămâne cu dezavantajele atunci? Pentru unii oameni, intimitatea poate fi o problemă, mai ales dacă dormitorul este împărțit cu un partener. Aerisirea si ventilația sunt, de asemenea, supărătoare; necesare însă pentru a preveni ciupercile și mucegaiul. Trebuie să ne amintim să aerisim frecvent dormitorul și să investim în uși cu deschideri largi. Un alt aspect de luat în considerare este costul. Nu este un secret că renovarea băilor este extrem de scumpă în comparație cu cele ale altor camere. În sfârșit, când vine vorba de dormitoare cu baie, se pune și problema instalării. Prin urmare, nu este cea mai ieftină opțiune, dar este prețul pentru confort și lux.
Vezi toate postările de pe blog