Cookies
Confirmați alegerile mele
Permiteți tot

Respingeți tot

Cum se instalează o scurgere de pardoseală liniară?

Mai 2022
Scurgere liniară de pardoseală Sifonul liniar de pardoseală este o soluție modernă și la modă care a devenit din ce în ce mai popular de-a lungul anilor. Cu toate acestea, este recomandat să știți ceva mai multe despre el înainte de a lua o decizie, deoarece o scurgere liniară nu poate fi instalată în orice moment.

Ar trebui să începem să ne gândim la scurgerea liniară încă din faza de construcție a unei case sau în timpul unei renovări majore. Se află în interiorul cabinei de duș, în locul cădiței de duș, și este aproape de neobservat. Componentele sale sunt ascunse în pardoseală sau în perete. Sifonul liniar de pardoseală – cum se instalează și care sunt avantajele sale?

Conținut
  1. Instalarea unei scurgeri de pardoseală liniară
  2. Tipuri de scurgere liniară
  3. Avantajele și dezavantajele unei scurgeri de pardoseală liniară

Instalarea unei scurgeri de pardoseală liniară

Utilizarea unui sifon liniar este confortabilă, dar instalarea acestuia necesită cunoștințe și experiență. Înainte de instalarea acestuia, trebuie să pregătim corespunzător interiorul. Lucrările care trebuie făcute includ instalarea sifonului de duș, luarea de măsurători exacte a locului unde va fi amplasat sifonul de duș și așezarea stratului de beton. Luând în considerare posibilitățile pe care le oferă baia și ce amenajări dorim să realizăm, ar trebui să ne concentrăm pe alte tipuri de scurgeri. Pretul setului de scurgere depinde de scurgerea aleasă. La aceasta, ar trebui să adăugăm și costul lucrărilor menționate anterior. Dacă vom alege profesioniști pentru a instala scurgerea, se va adăuga prețul manoperei.

Tipuri de scurgere liniară

Structura unui sifon liniar de pardoseală este destul de simplă. Se compune dintr-un sifon de duș, un jgheab și un grătar expus. Totuși, pot fi menționate mai multe tipuri de scurgeri, iar în funcție de ce sifon liniar alege investitorul instalația arată diferit. Primul tip este sifonul de perete, care este instalat în perete, iar apa din sifon curge în funcție de flux. Al doilea tip este scurgerea pe sub faianță. Această soluție este o opțiune bună dacă investitorul dorește ca scurgerea să fie ascunsă. Totuși, trebuie să fim conștienți de faptul că accesul la jgheab este obstrucționat, ceea ce înseamnă căci curățarea este mai dificilă. Ultimul tip de scurgere este scurgerea pe colț. Avantajul său este capacitatea de debit mai mare și scurgerea rapidă a apei. După cum sugerează și numele, acest tip de scurgere liniară este plasată în colțul unității de duș.

Avantajele și dezavantajele unei scurgeri de pardoseală liniară

Primul lucru care ne poate determina să investim în această soluție este estetica și minimalismul. Instalarea unei scurgeri liniare în unitatea de duș crește semnificativ confortul utilizării acestuia. Deoarece nu există cădiță de duș pe pardoseală, nu trebuie să ridicați picioarele, ceea ce este foarte convenabil pentru copii, bătrâni sau persoane cu dizabilități. Al doilea avantaj este aspectul minimalist, care se potrivește bine principiilor stilului modern. În plus, baia cu scurgere liniară pare a fi mai spațioasă. Aceasta înseamnă că este o opțiune excelentă pentru băile mici. Este, de asemenea, mai ușor să menținem curat interiorul cu o scurgere liniară – putem pur și simplu șterge pardoseala dușului atunci când curățăm baia.

În ciuda atâtor avantaje, o scurgere liniară are și câteva dezavantaje. Curățarea plăcilor din unitatea de duș este ușoară, dar chitul pentru rosturi poate fi o pacoste de curățat, la fel și siliconul, care trebuie înlocuit din când în când. Un alt dezavantaj al instalării unui sifon liniar de pardoseală este prețul, care destul de des este mai mare decât instalarea unei căzi de duș. Fără îndoială, trebuie să fim atenți și la faptul că scurgerea liniară este destul de solicitantă în ceea ce privește instalarea. Spre deosebire de o cădiță de duș, aceasta nu poate fi instalată în orice moment. Cel mai bine este să te gândești la asta în timp ce proiectezi baia. În plus, baia în care dorim să instalăm o scurgere liniară trebuie să aibă o membrană suplimentară impermeabilă pe pereți și pe podea.

Instalarea pas cu pas a unei scurgeri liniare

Indiferent dacă alegem o scurgere de perete, faianță sau de colț, instalația constă în mai multe etape. Primul pas este să verifici tipul de pardoseală și ce fel de pardoseală separatoare are clădirea. Dacă pardoseala este la nivel cu solul într-o clădire unifamilială, punem scurgerea dușului și betonul, instalăm un sifon și punem șapă. Dacă este o scurgere de duș în pardoseală cu grinzi, atunci este instalată în timpul construirii podelei de separare. În primul rând, componentele scurgerii dușului sunt plasate în el și apoi este betonată. Atunci când instalați o scurgere liniară într-un bloc de locuințe care are podea de oțel sau placă solidă, scurgerea de duș trebuie plasată sub placă și mascată cu o placă de gips-carton.

Drenul trebuie să fie întotdeauna mai înalt decât racordul la canalizare, iar grila trebuie să fie la 1-2 mm sub plăci. Indiferent dacă scurgerea este plasată în perete sau în pardoseală, aceasta trebuie să fie aproape de panoul de duș. Ambalajul setului conține întotdeauna informații despre panta recomandată. De asemenea, ar trebui să ne amintim de scurgere. Există două soluții din care să alegeți: în cazul drenajului punctual, panta este pe patru laturi și în cazul drenajului liniar, panta este pe două laturi. După ce totul este instalat și betonul este așezat și uscat, următorul pas este izolarea. Sifonul de evacuare este acoperit cu o bandă de etanșare, care este folosită și în colțurile cabinei de duș. Membrana hidroizolatoare lichidă se aplica pe pereti si pardoseală ca izolatie impermeabilă. Aceasta trebuie aplicată pe întreaga suprafață a podelei și pe pereți până la cel puțin 1,5 m de podea.

Abia după ce toate lucrările menționate mai sus sunt finalizate, putem trece la placarea cu faianță, ceea ce este o confirmare a afirmației anterioare că o scurgere liniară nu poate fi instalată corect într-un interior în care urmează să fie efectuată doar o renovare superficială. Faianța începe pe partea de scurgere. Placile mai mici sunt cea mai bună alegere, deoarece nu va fi nevoie să le tăiați. O alternativă la o scurgere liniară poate fi o cădiță de duș ultra-slim. Este așezată aproape la nivelul pardoselei vsau poate fi aliniată cu podeaua, așa că e mai confortabil de utilizat ca și o scurgere liniară. Puteți găsi mai multe informații despre cădițe de duș în acest articol: „Tipuri de cădițe de duș”.
Vezi toate postările de pe blog