Cookies
Confirmați alegerile mele
Permiteți tot

Respingeți tot

Cum să renovezi baia cu buget redus?

Septembrie 2021
Renovarea băii cu budget redusRenovările băilor sunt în general considerate anevoioase și foarte costisitoare. Oricine a experimentat cel puțin o dată va confirma acest lucru. Cu toate acestea, există modalități de a reduce aceste costuri, în timp ce vă bucurați de o baie la modă și funcțională. Cum este posibil?

Cheltuielile nu pot fi evitate complet, dar pot fi reduse considerabil. În plus, o renovare bine planificată ar trebui tratată ca o investiție. De unde să începem și ce soluții să luăm în considerare?

Conținut
  1. Cinci moduri de a renova baia cu buget redus
  2. Renovarea băii cu budget redus - de unde să începem?
  3. Poate include și accesorii renovarea cu buget redus?

Cinci moduri de a renova baia cu buget redus


Dacă sunt necesare doar modificări de întreținere și doriți să reîmprospătați puțin decorul, cel mai ușor de schimbat este culoarea. Împrospătarea decorului nu va dura mult timp, iar baia va arăta total diferit. Cum să renovați o baie cu buget redus? Iată câteva modalități rapide:
  1. Vopsiți plăcile de gresie și/sau faianță. Îndepărtarea plăcilor vechi, curățarea pereților, costul achiziționării plăcilor noi și apoi montarea acestora necesită un efort considerabil. Dacă plăcile sunt în stare bună, nu trebuie să renunțați la ele, cumpărați vopsea într-o culoare la modă și dați-le un suflu nou.
  2. Zugrăviți pereții. Plăcile din baie nu sunt întotdeauna până în tavan. Uneori sunt doar la jumătate din înălțime sau doar pe un perete. În acest caz, nu este necesar să vopsiți plăcile, ci peretele în sine.
  3. Vopsiți mobilierul. Este un mod sigur de a face ca întreaga baie să arate diferit. În locul vopselei se pot folosi placări sau stickere autocolante. Mobilierul vechi va arăta imediat altfel.
  4. Restaurarea ceramicii. O altă metodă este de a investi într-un kit de reparații ceramică. Astfel puteți restaura faianța sau ceramica din baie. Există o mulțime de produse în magazinele de bricolaj care vă vor ajuta să vă reînnoiți suprafețele și să le faceți să arate din nou minunat.
  5. Înlocuiți decorațiunile. Uneori nu trebuie să renovați deloc. Puteți doar să înlocuiți decorațiunile pentru a face baia dvs. să arate complet diferită.


Renovarea băii cu budget redus - de unde să începem?


Când vă gândiți la renovarea băii, trebuie să începeți prin a determina cât de mari vor fi schimbările și ce buget puteți aloca în acest scop. Una este dacă accesoriile de baie sunt relativ noi și plăcile arată bine, iar altceva este dacă ultima renovare a fost acum mulți ani și schimbările cosmetice nu vor fi suficiente.

Urmează să verificați tendințele actuale pentru a alege culorile potrivite și toate accesoriile necesare decorului băii. Trebuie să decideți dacă puteți face renovarea singur sau dacă va trebui să angajați un profesionist. Luați în calcul timpul pe care va trebui să îl alocați pentru renovare.
Cum să renovezi baia cu buget redus?

Poate include și accesorii renovarea cu buget redus?


Aceasta este cu siguranță o remarcă de luat în considerare. Dacă baia are cadă și doriți să o schimbați cu o cabină de duș, nu este nevoie să spargeți pereții pentru a o monta. Investiți într-un paravan de cadă din sticlă de calitate superioară. Vă va permite să vă bucurați de beneficiile unui duș fără costuri exagerate . Această soluție va reduce consumul de apă. De asemenea, va aduce o gură de aer proaspăt și va face baia să arate mai modernă.
O cabină nouă de duș este, de asemenea, o idee minunată, dacă baia are deja o cabină mare, tradițională montată pe cădița de duș. Tot mai mulți oameni investesc în cabine de duș moderne. Paravanele de tip walk-in sunt o variantă foarte interesantă. În general, acestea sunt asociate cu fanta de scurgere liniară ceea ce implică o renovare majoră și costisitoare. O cădiță nouă de duș, netedă este o soluție mai economică. Arată modern și nu implică lucrări majore de renovare în baie. Tot ce trebuie să faceți este să demontați vechea cabină și să instalați o cabină de duș nouă, modernă cu cădiță de duș în locul ei. Nu este costisitor și este o investiție pentru anii următori. Cabinele de duș actuale au o acoperire hidrofobă suplimentară, ceea ce le face și mai potrivite. Nu vor exista pete și sticla va fi întotdeauna curată.

Care sunt costurile renovării unei băi?


Cu toții dorim un răspuns la această întrebare. Din păcate, nu există un răspuns simplu și clar. Totul depinde de cât de multă muncă și schimbări sunt implicate. Dacă nu doriți să cheltuiți bani pentru renovarea băii, luați în considerare modificările pe care le puteți face singuri. Se estimează că aproximativ 30% din costurile de renovare includ angajarea unui profesionist sau a unei echipe de construcții. Asta este destul de costisitor și  este o cheltuială pe care o puteți evita. Costurile renovării depind de alegerile individuale de renovare.

În funcție de ceea ce alegeți, putem vorbi despre costul achiziționării de ustensile pentru vopsit și vopsele, cumpărarea accesoriilor sau a noii cabine de duș menționate mai sus. Cu toate acestea, în medie, putem spune că renovarea băii la buget redus poate varia de la câteva sute de lei, dacă sunt planificate doar mici modificări de cosmetizare, la câteva mii de lei dacă aceasta include înlocuirea instalațiilor. Ca și comparație, o renovare temeinică a unei băi poate costa până la câteva zeci de mii de lei, deci diferența este semnificativă.
Vezi toate postările de pe blog