Cookies
Confirmați alegerile mele
Permiteți tot

Respingeți tot

Cimentul in baie - cu ce sa il combinati

August 2022
Blat din betonÎn urmă cu câțiva ani, cimentul brut pe pereți sau pe pardoseala era adesea asociat cu interioare neterminate și renovarea. Apoi, stilul industrial a luat cu asalt interioarele, iar cimentul nu numai că a câștigat popularitate, ci a devenit și una dintre decorațiunile favorite. Acum, adaugă clasă și subliniază caracterul aranjamentului. Cum să folosești cimentul arhitectural în baie pentru a obține un decor la modă?

Modul în care percepem cimentul în interioare a evoluat. La început, a fost introdus timid în amenajările industriale, unde acum este unul dintre cele mai importante materiale de finisare. Apoi, cu timpul, utilizarea sa a devenit mai comună. Treptat, a început să fie prezent în spații amenajate în conformitate cu principiile stilurilor minimaliste sau futuriste. Unii designeri chiar decid să includă cimentul arhitectural în interioare ceva mai tradiționale. Deși, în sine, cimentul nu este deosebit de atrăgător din punct de vedere vizual, atunci când este combinat cu anumite materiale și accesorii, arată uimitor.

Conținut
  1. Ciment în baie – care sunt avantajele principale ale acestei soluții?
  2. Cu ce să combinați cimentul în baie?
  3. Ciment în interioare în stil industrial
  4. Ciment în interioare în stil loft
  5. Ciment arhitectural într-o baie rustică
  6. Un strop de ciment în decorul băii
  7. Ciment într-o baie mică - este o idee bună?
Cimentul in baie - cu ce sa il combinati

Ciment în baie – care sunt avantajele principale ale acestei soluții?

În primul rând, o baie cu ciment arhitectural este o alegere excelentă pentru cei care caută soluții la modă care îmbină minimalismul și funcționalitatea. Cimentul se armonizează cu culori diverse și poate fi o alternativă interesantă la plăcile ceramice tradiționale. De asemenea, are o durabilitate ridicată și nu absoarbe apă, ceea ce este deosebit de important în baie.

Dacă plăcile de ciment pentru baie sunt bine finisate – adică șlefuite și lustruite profesional – vor fi foarte rezistente la deteriorare. Întrucât renovarea băii este costisitoare și ne așteptăm ca amenajarea să arate bine ani de zile, acesta este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui material. Uneori, investitorii își fac griji că cimentul, fiind gri și rece, va face ca interiorul să arate rece și neprietenos. Nimic mai departe de adevăr, dacă știm cu ce să îl combinăm, putem obține un aranjament confortabil. Deci, ce trebuie să știm?

Cu ce să combinați cimentul în baie?

Cimentul arată fabulos atunci când este însoțit de culori puternice și contrastante. Va arăta grozav dacă gresia de pe pardoseala băii sau de pe o parte a peretelui acesteia au culori la modă sau dacă accesoriile au această caracteristică. Aceasta este o rețetă simplă pentru a obține un interior interesant în stil industrial. O baie cu ciment se potrivește bine cu culori precum negru, alb și nuanțe de galben sau verde.

O sugestie bună este să introduceți lemn în interior. In acest fel, amenajarea va căpăta căldură, iar o baie atât din ciment cât si din lemn va fi elegantă si confortabilă. Prezența lemnului va sparge caracterul industrial, făcând decorul să pară mai prietenos.

O altă soluție comună este combinația de ciment și cărămidă. Poate fi cărămidă roșie clasică sau plăci ceramice albe. Țesăturile moi, cum ar fi pielea de căprioară și blana sintetică, arată uimitor în interioarele cu ciment, dar din moment ce băile au microclimat specific, utilizarea țesăturilor pentru decorare poate fi imposibilă. Astfel, este mai bine să urmați sugestiile anterioare și să o lăsați pe aceasta pentru sufragerie sau dormitor.

Ciment în interioare în stil industrial


Cimentul poate fi folosit în diferite moduri în baie. Poate fi principalul material de finisare sau poate decora doar o parte a suprafeței. În funcție de decizia pe care o ia investitorul, rezultatul poate fi complet diferit. Fanii stilului industrial optează pentru un total look, adică beton in toată baia. Pentru unii oameni, un astfel de decor poate părea extrem de sumbru, așa că trebuie să găsim o modalitate de a sparge tonurile de gri. Dacă atât pereții cât si podeaua sunt acoperite cu beton, cu atât mai mult merită să ne gândim ce mobilier si obiecte sanitare ar trebui să fie in baie. Cu ajutorul lor, putem înviora aranjamentul. Ceramica albă și lemnul menționat anterior sunt o alegere bună.  

Ciment în interioare în stil loft

Un alt stil de design în care este de dorit o anumită asprime este stilul loft. Este similar cu stilul industrial și poate fi combinat cu acesta, dar aceasta nu este o regulă. Amenajările de acest tip se referă la clădiri industriale și fabrici vechi. A avea ciment pe peretele unei băi urbane în stil mansardă este aproape o necesitate, iar pentru a-i sublinia austeritatea, merită să includă elemente negre. O oglindă cu ramă neagră, lămpi negre și accesorii negre vor arăta minunat aici. Dacă investitorul visează la o baie de tip mansardă, dar în același timp și-ar dori să simtă căldură, atunci cărămizile roșii vor fi perfecte. Putem încerca să descoperim cărămida naturală care formează peretele și, dacă nu este posibil, putem opta pentru plăci cu efect de cărămidă, care pot funcționa la fel de bine.

Ciment arhitectural într-o baie rustică

O modalitate eficientă de a încălzi interiorul este introducerea plantelor în baie. Dacă baia are o fereastră, atunci putem găsi cu ușurință specii care nu numai că vor supraviețui în baie, dar microclimatul le va fi benefic. În plus, vegetația este un element indispensabil al interioarelor rustice și, deși betonul nu este asociat cu acesta, vegetația poate completa o baie în acest stil.

Băile rustice nu sunt doar despre plante, există și cărămida și cimentul. În loc de cărămizile roșii tradiționale, plăcile de cărămidă albă vor funcționa bine. Albul completează perfect cimentul și luminează interiorul. Adăugând plantele în ghivece, mobilier din lemn brut sau învechit și puțin ciment, putem obține o amenajare deosebit de trendy și originală.
Cimentul in baie - cu ce sa il combinati

Un strop de ciment în decorul băii

Până acum, am prezentat cimentul arhitectural ca material principal în interior, dar merită să știm că funcționează bine și în locurile în care dorim doar să completeze subtil amenajarea încăperii. În această versiune, cimentul ii poate atrage chiar și pe cei care nu sunt siguri de el. Va arăta frumos dacă îl punem pe un perete sau îl folosim ca material pentru blat sau cadă. Ghivecele de flori din ciment arată și ele frumos. În plus, cimentul nu trebuie să fie neapărat gri. Uneori, putem obține un rezultat mai bun dacă suprafața sa este vopsită cu o vopsea specială într-o nuanță diferită.

Ciment într-o baie mică - este o idee bună?

Cei care se confruntă cu provocarea de a amenaja o baie mică petrec mult timp gândindu-se pentru ce să opteze pentru a nu reduce și mai mult spațiul. Atunci este cimentul o opțiune bună pentru o baie mică? Când vine vorba de camere de dimensiuni mici, mai puțin înseamnă mai mult. Nu numai că nu ar trebui să pierdem spațiu pentru decorațiuni, dar și prezența lor ar putea provoca haos, iar decorul poate fi copleșitor. Cu astfel de băi, cea mai bună opțiune este de a viza minimalismul, ceea ce implică, de exemplu, stilul industrial. Nu are multe decorațiuni, iar frumusețea stă în simplitate și strictețe. Și din acest motiv, cimentul de pe peretele băii este o opțiune interesantă. Cimentul arhitectural va arăta grozav cu podele din lemn și accesorii albe. Nu necesită multe accesorii pentru că este un decor în sine. Dacă adăugăm o oglindă mare, putem obține un interior modern, funcțional și mărit optic.

Cimentul arhitectural trebuie îngrijit

Cimentul este durabil și rezistent la deteriorare, dar nu trebuie să uităm că va fi adesea expus la apă. Pentru a vă asigura că vaporii de apă nu îi dăunează în niciun fel, suprafața trebuie dată cu ciment, de preferință de două ori. In acest fel îl protejam de eventualele pete si decolorări care ar putea apărea in timp.

Instalarea este, de asemenea, importantă. Ar trebui să apelăm întotdeauna la adezivi speciali pentru așezarea plăcilor. Dacă un investitor dorește să folosească plăci mari de ciment și ar dori să aibă o baie în stil industrial, se pot folosi și șuruburi pe lângă lipici. Acest lucru, pe de o parte, va face ca cimentul să se lipească mai bine și, pe de altă parte, va crea un efect vizual aparte, care va crește valoarea estetică a designului.
Vezi toate postările de pe blog