Cookies
Confirmați alegerile mele
Permiteți tot

Respingeți tot

Baia la subsol: sfaturi pentru planificare si proiectare

Septembrie 2021
Baia la subsolMajoritatea caselor tradiționale au de obicei o singură baie, astfel încât opțiunile de amenajare sunt limitate. Totuși, nu trebuie să păstrați designul original al casei. Dacă aveți subsol, acesta poate fi un loc minunat pentru încă o baie.

Pe lângă bucătărie, baia este cea mai importantă încăpere din casă. Acest lucru este ilustrat cel mai bine  în graba de dimineață, când toți membrii casei doresc să o folosească cât mai repede posibil înainte de a pleca. O baie suplimentară ar fi un plus de confort pentru toată lumea, dar acesta nu este singurul avantaj. Care sunt avantajele unei băi la subsol, ce provocări trebuie să ia în considerare investitorul și cum să o facă să arate uimitor?

Conținut
  1. Avantajele unei băi la subsol
  2. Cum să planifici o baie la subsol?
  3. Cabine de duș SanSwiss ideale pentru o baie la subsol
  4. Provocările proiectării unei băi la subsol

Avantajele unei băi la subsol

Primul lucru care ne vine în minte este funcționalitatea. O baie suplimentară înseamnă că membrii gospodăriei nu trebuie să facă dimineața coadă pentru a o folosi. În plus, subsolul se află sub parter, așa că atunci când vii acasă târziu poți face o baie sau un duș lung fără a te îngrijora că faci zgomot și trezești pe cineva.

Al doilea lucru este dimensiunea. Planurile caselor includ cel mai adesea băi mici, doar cu facilitățile de bază. Proiectarea unei băi practice și eficiente nu este ușoară. În schimb, dacă o casă are subsol, acesta este o încăpere mare, ceea ce înseamnă că există mai mult spațiu pentru planificare, iar baia poate fi transformată într-un salon confortabil unde vă puteți relaxa.

Cum să planifici o baie la subsol?

Datorită dimensiunii, baia la subsol va fi spațioasă, deci merită luate în considerare soluții eficiente. Un stil modern și glamour va fi deosebit de interesant. Culorile discrete, cum ar fi negru, alb sau nuanțe de gri, ar trebui să fie dominante. Acestea pot fi completate cu accesorii colorate. Nu uitați de lemn, care va încălzi foarte mult interiorul și va crea o atmosferă plăcută.

Mobilierul de baie este foarte important. Calitatea, estetica și funcționalitatea contează. Baia ar trebui să aibă toaletă dar și bideu. Ar trebui de asemenea, să existe și o chiuvetă. Următorul pas este alegerea cabinei de duș sau a căzii. Dacă este loc, puteți adăuga și alte piese de mobilier care să îmbogățească spațiul. O canapea frumoasă elegantă, un șezlong elegant sau un fotoliu ar fi ideale. Datorită acestor suplimentări, baia din subsol poate părea ca decupată din revistă.  

Cabine de duș SanSwiss ideale pentru o baie la subsol

Veți avea spațiu suficient, deci puteți avea atât cadă, cât și cabină de duș, dar puteți opta și pentru o cabină completă. Sunt cabine de duș complete, cu cădiță, care sunt practice și nu mai puțin estetice decât alte soluții. O cabină de duș SanSwiss este întotdeauna o alegere bună. Pereții impozanți din sticlă și îmbinările aproape invizibile vor face baia de la subsol luminoasă și unică. Verificați seriile DIVERA, SALIA, TOP LINE sau SOLINO. Cabinele de duș pot fi montate pe cădițe de duș SanSwiss super netede.
Baia la subsol: sfaturi pentru planificare si proiectare
În loc de cabină de duș puteți opta pentru un paravan independent care este o alegere interesantă. Nu are ușă și aveți acces direct la duș. Într-o baie la subsol atât de unică, va arăta fenomenal, ca să nu mai vorbim că este practic. SanSwiss oferă mai multe serii de soluții walk-in - PUR, CADURA, TOP LINE S, FUN, EASY fiind doar câteva dintre ele.

Provocările proiectării unei băi la subsol

O baie la subsol are o serie de avantaje, dar înainte de a fi construită, investitorul se confruntă cu multe provocări. Construirea ei nu este întotdeauna simplă. Trebuie să vă gândiți unde să mutați toate lucrurile care erau anterior la subsol. O soluție bună este să construiți în prealabil o magazie pentru scule.

Când ați eliberat interiorul, îl puteți măsura și analiza. Apoi puteți lua în considerare problema iluminării. Cel mai adesea, subsolurile au ferestre mici care lasă să intre o cantitate minimă de lumină naturală. Lumina naturală este importantă pentru activități precum bărbieritul sau aplicarea machiajului, astfel încât iluminatul va fi una dintre cele mai mari provocări. Cu toate acestea, cea mai mare provocare ar putea fi totuși alimentarea cu apă.

Instalație și canalizare apă la subsol

De regulă, există un singur racord de apă la subsol. Acesta este necesar pentru a monta o centrală termică sau o mașină de spălat. Cel mai adesea există și un canal de scurgere. Cu toate acestea, pentru a construi o baie impresionantă, un singur racord nu va fi suficient. Nu trebuie să uitați nici de toaleta de la subsol, precum și de furnizarea de apă caldă și rece la duș. În cazul unei instalații de apă, este cel mai ușor să faceți o ramură din conducta principală care se află în spatele contorului de apă din subsol. În acest scop, cel mai bine este să utilizați aceleași țevi care sunt utilizate pentru restul instalației. Drenajul canalizării poate fi, de asemenea, problematic. Sub panta, se folosesc în principal mecanisme de măcinare și pompare.
Vezi toate postările de pe blog