Cookies
Confirmați alegerile mele
Permiteți tot

Respingeți tot

Baia hotelului - cum se amenajează

Septembrie 2023
Baia hoteluluiInterioarele hotelului ar trebui să fie finisate astfel încât să le facă cât mai confortabile pentru oaspeți. O atenție deosebită trebuie acordată băii. Confortul utilizării se poate traduce în percepția generală a întregii încăperi. Ar trebui să o vedem ca pe o carte de vizită a hotelului.

În funcție de mărimea proprietății – fie că este vorba de o pensiune mică sau de un hotel de 5 stele – cerințele privind mobilierul din baie vor fi ușor diferite. Unele obiecte sunt esențiale în orice baie de hotel, dar există și acele accesorii care sunt folosite pentru a sublinia exclusivitatea lor. Ce trebuie să avem în vedere atunci când renovăm acest interior?

Conținut
  1. La ce ar trebui să nu faceți economie atunci când amenajați o baie de hotel?
  2. Adaptarea băii hotelului pentru persoanele cu dizabilități
  3. Cadă sau cabină duș?
  4. Cum se alege oglinda pentru baia de hotel?
  5. Cum alegeți vasul de toaletă
  6. Tipuri de chiuvete care sunt adesea folosite în hoteluri
  7. Iluminarea în baia hotelului
  8. Finisarea pereților

La ce ar trebui să nu faceți economie atunci când amenajați o baie de hotel?

În primul rând, atunci când proiectați baia, este important să vă familiarizați cu reglementările legale de bază. Aceasta este prima măsură pe care trebuie să o luați în considerare. Sunt o serie de recomandări pe care baia trebuie să le indeplinească indiferent de standardul hotelului. Este obligatoriu să aibă o cabină de duș sau o cadă. Siguranța oaspeților trebuie luată în considerare aici, de aceea este recomandat să investești în covorașe sau gresie antiderapantă pentru a proteja împotriva alunecărilor și căderilor. Următorul pe listă este un lavoar cu blat sau cu un raft pentru articolele de toaletă. Ceea ce nu poate lipsi sunt un vas de toaletă, o oglindă iluminată și o priză electrică cu capac. În cele din urmă, trebuie să existe spațiu pentru alte accesorii, cum ar fi un coș de gunoi, umerase și un suport pentru săpun sau dozator.

De asemenea, atunci când proiectați interiorul este important să îl priviți din punct de vedere ergonomic. Recomandăm să optimizați procesul de pregătire și curățare a încăperii pentru următorii oaspeți, asigurându-vă că dezinfectarea băii hotelului este rapidă. Ceea ce este important aici sunt tipul de materiale de finisare și numărul de colțuri greu accesibile.

Adaptarea băii hotelului pentru persoanele cu dizabilități

Ar trebui să ne gândim la adaptarea băii hotelului pentru persoanele cu dizabilități încă din faza de proiectare. Nu este întotdeauna posibilă reproiectarea unui interior finisat, astfel încât să fie confortabil de utilizat pentru persoanele cu nevoi speciale. Greșelile de aranjament nu numai că pot reduce semnificativ confortul, ci și pot pune utilizatorul în pericol de cădere, de exemplu. Vasul de toaletă dintr-o baie pentru persoanele cu dizabilități trebuie să fie la o înălțime de 40 cm și echipat cu un scaun special. Cabina de duș trebuie să aibă o intrare fără prag. În duș trebuie să existe un scaun și bare de prindere. Acestea din urmă ar trebui instalate și în alte părți ale băii. Confortul utilizării  este, de asemenea, determinat de o chiuvetă cu robinet cu senzor, precum și de o oglindă înclinabilă.

Cadă sau cabină duș?

La această întrebare ar trebui, de asemenea, să răspundem în avans. Cel mai adesea, băile hotelului sunt mici și, prin urmare, sunt necesare astfel de soluții care nu ocupă mult spațiu și oferă confort. O cabină de duș pare ideală în acest caz. Nu numai că nu ocupă mult spațiu, dar este, de asemenea, funcțională și ușor de utilizat pentru oaspeți și implică un consum mai mic de apă. Într-o baie ergonomică și bine gândită, nu ar trebui să existe multe colțuri în care murdăria s-ar putea acumula și, prin urmare, ar fi mai dificil de păstrat curată. Incintele care au cădiță de duș sau scurgere liniară vor fi o soluție eficientă.

Baia hotelului poate avea și cadă în loc de cabină de duș. Cu toate acestea, oaspeții preferă de obicei prima opțiune. Cada în sine ocupă mult spațiu, deci o recomandăm pentru spații mari. Pentru a combina funcționalitățile unei căzi și ale unei cabine de duș poate fi montat un paravan de cadă.
Baia hotelului - cum se amenajează

Cum se alege oglinda pentru baia de hotel?

Unul dintre elementele de bază ale oricărei băi, inclusiv pentru baia hotelului, este oglinda. Nu numai că îi va spori funcționalitatea, dar o va face să pară vizual mai mare. În plus, dacă alegem o oglindă care se potrivește stilului de design al băii, va fi și pe post de decor.
Dimensiunea ideală a oglinzii depinde, printre altele, de lățimea chiuvetei. Când chiuveta este mare, oglinda de deasupra ei nu poate fi îngustă. Ca regulă universală, ar trebui să aibă aceeași lățime ca lavoarul. Vă recomandăm oglinzi rotunde, ovale sau dreptunghiulare. Există designeri care se abat de la acest lucru și aleg oglinzi care sunt mai mari decât chiuveta – această sugestie este demnă de remarcat într-o situație în care bazinul în sine este de dimensiuni mici. Nu trebuie să uităm că oglinda ar trebui să fie funcțională în primul rând. Dacă baia hotelului are și o oglindă pe un perete diferit de chiuvetă, oglinda de deasupra chiuvetei poate fi mai mică. Această alegere este totuși rară.

Cum alegeți vasul de toaletă

Un alt subiect de luat în considerare este vasul de toaletă. Aici contează practicitatea și estetica. O soluție universală este o toaletă cu picior, unde vasul este îmbinat cu rezervorul de apă. Fără îndoială avantajul acestei opțiuni este instalarea rapidă. Cu toate acestea, dacă baia hotelului este mică și este decorată în stil contemporan, un vas de toaletă montat pe perete va fi o opțiune bună. Rezervorul în perete, iar vasul în sine se află pe un cadru care ascunde instalația. Ca rezultat, economisește spațiu, arată bine și este ușor de curățat.

Tipuri de chiuvete care sunt adesea folosite în hoteluri

Datorită utilizării lor frecvente, obiectele sanitare dintr-o baie de hotel trebuie să fie fabricate din materiale durabile și rezistente. Prin urmare, chiuvetele ceramice sunt instalate cel mai des. Ele pot fi fie nesmălțuite, fie cu smalț, acestea din urmă având o suprafață care împiedică depunerea murdăriei, ceea ce le face în același timp mai scumpe. Există, de asemenea modele de bazine de sticlă din care puteți alege. Ele au un aspect unic, au adesea forme originale și sunt colorate. Cu toate acestea, ele se sparg ușor și necesită îngrijire frecventă. Există, de asemenea, o gamă de bazine din piatră dar care sunt destul de rar întâlnite în hoteluri.

Chiuvetele diferă nu numai în ceea ce privește materialul din care sunt fabricate. Metoda de instalare variază, de asemenea. Chiuvetele încorporate în mobilier sunt foarte populare în băile hotelului. Dimensiunea lor este concepută pentru a se potrivi anumitor modele de dulapuri. Cu această soluție, obținem un dulap cu uși, pe care oaspeții îl vor aprecia fără îndoială. Un alt tip popular sunt bazinele cu blat, care, în funcție de viziunea noastră, pot fi plasate pe blat sau încastrate în el.
Baia hotelului - cum se amenajează

Iluminarea în baia hotelului

Problema iluminatului nu poate fi trecută cu vederea. Iluminatul general situat pe tavan este baza. Vă propunem plafoane, spoturi în tavan și corpuri de iluminat cu halogen. Ce opțiune va fi cea mai bună depinde de stilul de design. Cu toate acestea, doar iluminarea tavanului este prea slabă pentru sarcini precum bărbieritul feței sau machiajul. Prin urmare, ar trebui să existe lumini spot suplimentare lângă oglindă. Corpurile simetrice situate pe ambele părți ale oglinzii sunt de asemenea o opțiune interesantă. O altă sugestie este un dispozitiv montat deasupra acesteia. Este important să alegeți un astfel de iluminat care să nu creeze umbre sau să reflecte direct în ochi.

Finisarea pereților

Obiectele sanitare, iluminatul și oglinda nu sunt singurele lucruri de care trebuie să avem grijă. Înainte de a le plasa în baie, va trebui să terminăm pereții și pardoseala. Deoarece baia are un nivel ridicat de umiditate, materialele de finisare trebuie să fie rezistente la apă. Sunt disponibile diverse opțiuni, ceea ce face posibilă alegerea a ceva care combină funcționalitatea și estetica. Deci, ce este folosit cel mai des?

Placi de gresie și faianță pentru baie

Acestea sunt opșiunile cele mai des folosite în baie. Ele sunt evaluate pentru rezistența și durabilitatea lor. Prin alegerea plăcilor de înaltă calitate, putem fi siguri că baia hotelului va servi mult timp fără a fi nevoie de renovare. Deși plăcile sunt încă asociate cu formele dreptunghiulare și pătrate, posibilitățile care vin odată cu alegerea lor sunt mult mai mari. Puteți alege forme hexagoanale, arabescuri sau alte tipuri. Un design unic va face și mai plăcut timpul petrecut în baie.

Culoarea

Adesea, în băile contemporane, plăcile nu mai sunt așezate pe toate suprafețele, în schimb unele dintre ele sunt date cu vopsea. Aceasta este o opțiune bună, cu condiția ca vopseaua să fie adaptată condițiilor din băi. Trebuie să ne concentrăm pe tipurile destinate băilor. Acestea trebuie să fie hidrofobe și impermeabile și, în același timp, rezistente la abraziune și pete. Este bine dacă ingredientele vopselei împiedică dezvoltarea ciupercilor și mucegaiului.

Tapet într-o baie de hotel

Prin designul de interior original, unii hotelieri doresc să fie amintiți pozitiv de oaspeții lor. În cazul băilor, un tapet poate fi de ajutor. Cu toate acestea, nu este vorba despre tapetul obișnuit folosit în camere, deoarece acesta va înceta rapid să arate bine. Tapetele din vinil sau fibră de sticlă și alte picturi murale impermeabile vor funcționa bine aici. Nu sunt la fel de durabile ca plăcile, dar costul lor nu este foarte mare. Ele pot fi șterse cu o cârpă umedă și arată uimitor.

Accesorii de baie pentru hoteluri – la ce trebuie să fi atent

Cireașa de deasupra în orice aranjament de baie sunt diferitele tipuri de accesorii. Ele facilitează utilizarea  și subliniază caracterul acesteia. Ele nu pot lipsi din nici o baie de hotel. Prosoape de mai multe dimensiuni ar trebui puse la dispoziția oaspeților și este bine să alegem și câteva instrumente basic de înfrumusețare. Mulți producători de produse de înfrumusețare oferă linii pentru hoteluri, astfel încât ambalajele pot avea logo-ul hotelului. Alte accesorii utile pentru baie includ uscător de păr, de exemplu, sau un halat de baie plăcut la atingere. Unitățile de renume oferă căști de duș, mănuși de baie sau măști de față. Oaspeții apreciază toate aceste accesorii suplimentare, deoarece acestea facilitează și mai mult tratamentele de înfrumusețare. De aceea, merită să investești în oglinzi speciale de machiaj, de exemplu. Nu sunt scumpe și vor avea un impact pozitiv asupra ratingului hotelului.
Vezi toate postările de pe blog