Cookies
Confirmați alegerile mele
Permiteți tot

Respingeți tot

Amenajarea băilor mici

ianuarie 2020
Chiar și într-o baie mică puteți crea locul perfect pentru relaxare și igienă folosind materialele de care aveți nevoie pentru a realiza baia potrivita stilului si nevoilor dumneavoastră. O baie mică poate fi configurată așa cum vă doriți – și ținând cont de sfaturile noastre puteți evita o mulțime de neplăceri.

Băile mici: Cabină de duș sau cadă ?

Într-o baie mică, o cadă poate ocupa cu ușurință jumătate din spațiul încăperii ceea ce face foarte dificilă amenajarea spațiului rămas. Soluțiile precum cabinele de duș sfert de cerc sunt demodate și greu de întreținut. Din fericire, mai există o alternativă - cabina de duș cu acces pe colț cu uși pliabile. Această configurație economisește spațiul care ar fi fost rezervat în mod normal pentru deschiderea ușii. Forma cabinei de duș este simetrică, acest lucru permițând configurarea unei cabine de duș de dimensiuni mai mari decât a fost planificat inițial. În cazul în care structura încăperii permite instalarea atât a unui paravan de duș cât și a unei căzi, atunci, un perete lateral scurtat lângă cada de duș, este soluția optimă. Dușul și cada vor fi montate chiar unul lângă celălalt. Peretele lateral scurtat poate fi suspendat independent sau montat direct pe marginea căzii iar această variantă oferă cea mai bună utilizare posibilă a spațiului. Dacă planul încăperii vă constrange și dvs. nu doriți să renunțați la baia relaxantă cu spumă dar nici la dușul răcoritor, atunci, paravanul de cadă Sanswiss este alegerea potrivită.
Amenajarea băilor mici

Băile mici: Alegerea culorilor

Regula generală este aceea că tonurile deschise măresc optic încăperea, iar culorile închise o fac să pară mai mică. Asta nu înseamnă însă că trebuie să optați doar între bej, gri sau alb atunci când alegeți culoarea pentru baie. O culoare contrastantă pe un perete, de exemplu în spatele cabinei de duș, arată foarte atractiv atunci când pentru pereții din jur ați ales culori deschise. Montarea unei oglinzi pe unul dintre pereți are, de asemenea, un efect avantajos. Cu cât suprafața oglinzii este mai mare, cu atât efectul spațial este mai favorabil. Pentru a îmbunătăți impresia vizuală, puteți încastra oglinda intr-o ramă decorativă, contrastantă. Țineți cont ca această culoare să se regăsească și în restul accesoriilor din baie. În consecință, dacă rama oglinzii este aurie și celălalte accesorii din baie ar trebui să fie în același ton.

Băile mici: Accesoriile

Cei mai mulți dintre noi preferă în baie accesoriile ornament, precum recipientele decorative pentru săpun și creme, sticluțe cu parfum, frunze de Monstera într-o vază și exemplele pot continua. Într-o baie mică, selectarea accesoriilor trebuie să fie deosebit de bine gândită. În locul unei colecții de sticluțe puteți opta pentru un dozator elegant cu sau fără senzor fixat pe perete.

În locul aplicelor si plafonierelor, benzile LED cu economie de energie sunt o idee bună - sunt ușor de instalat, sunt neutre din punct de vedere stilistic și oferă o lumină naturală, uniformă.

Un perete îngust sau spațiul de sub chiuvetă poate fi utilizat ca spațiu util de depozitare pentru montarea unui raft sau a unui dulap pentru prosoape sau produse de curățare, pe care preferați să nu le țineți la vedere.
Vezi toate postările de pe blog