Istoria SanSwiss

1981 - 1999

Karl Wirth, fondatorul Ronal, hotărăşte sa adauge un nou pilon companiei sale, lideră pe piaţa internatională. Nedorind să se axeze doar pe industria automobilistică, îşi urmează visul de a activa şi în alte domenii cu potenţial. Istoria industriei sanitare a companiei Ronal AG începe cu producţia paravanelor de duş în Bitche, Franţa, lângă graniţa cu Germania.

1999

Urmând îndeaproape reţeta succesului din fabricarea jantelor de aluminiu, se pune accent pe inovaţie, design şi calitate şi în producţia paravanelor de duş. Creşterea continuă pe piaţa din Franţa şi Germania duce la decizia de a folosi sinergia din fabrica de jante de aluminiu din Jicin, Republica Ceha, pentru începerea producţiei de paravane de duş.

2000

Noua capacitate de producţie permite pătrunderea pe noi pieţe europene şi deschiderea de filiale autonome în Spania, Cehia şi Polonia, precum şi intrarea pe pieţele din Slovacia şi Ungaria.

2001

După optsprezece luni de la începerea producţiei în Jicin, vine momentul mutării activităţii într-o hală de producţie modernă. Pe o suprafaţă de producţie de 10000 m2 se fabrică numeroase serii ale sortimentului nostru respectând cele mai înalte criterii ale calităţii, având la dispoziţie tehnică de ultimă ora.

2009

Noua poziţie pe piaţa europeană a mărcii Ronal duce la decizia de a înfiinţa un nou holding, care să inglobeze toate societăţile sanitare ale grupului Ronal. În 2009 ia astfel naştere marca SanSwiss. Acceptanţa ridicată a produselor noastre pe pieţele existente duce la cererea de produse marca SanSwiss în tări ca Belgia, Luxemburg, Elveţia, Austria, Rusia şi România.

Din anul 2010 până în prezent

Pentru a putea face faţă cererii pe plan european, se deschide in ianuarie 2010 o nouă sucursală SanSwiss, în România. Sucursala din Timişoara are o linie de producţie cu administraţie proprie şi serveşte de asemenea ca centru logistic de distribuţie pentru ţările din Balcani. Sanswiss, cu cele şapte filiale şi reprezentanţe în şaisprezece ţări, s-a transformat într-unul din lideri pe piaţa paravanelor de duş. Urmând principiul nostru de bază, transformăm viziunea noastra în realitate, bazându-ne în acest proces pe inovaţie, desig şi calitate. Prioritatea noastră de bază rămâne satisfacţia clienţilor nostri.