Cookies
Confirmați alegerile mele
Permiteți tot

Respingeți tot

Baia din mansardă - Recomandări pentru design

noiembrie 2019
Pe Instagram, veți găsi intotdeauna sugestii pentru configurația băii (vezi: https://www.instagram.com/sanswiss_official/), dar de cele mai multe ori nu dispunem de spațiu suficient pentru integrarea acestora în spațiile standard. Prin urmare, în casele cu etaj și în apartamentele clădirilor cu arhitectură veche este adesea prevăzută o baie la mansardă. Crearea unui astfel de spațiu necesită răbdare, dar efectele pot fi uimitoare!

Conținut
  1. Baia din mansardă – analiza planului de construcție
  2. Baia din mansardă - Noțiuni de bază pentru amenajare
  3. Baia din mansardă – Dușul

Baia din mansardă – analiza planului de construcție

Dacă achizitionați un apartament sau o casă cu mansardă utilizabilă, pe lângă contractul de vânzare-cumpărare, trebuie să studiați cu atenție și planurile de construcție. În secțiunea mansardă veți vedea cum să planificați spațiul. Țineți cont de faptul că aveți nevoie de cel puțin 190 cm înălțime pentru zonele de trafic. Înălțimile inferioare ale camerei pot fi prevăzute pentru instalarea dulapurilor joase sau a unei mașini de spălat.

Baia din mansardă - Noțiuni de bază pentru amenajare

În funcție de spațiu si preferințe puteți începe cu amenajarea spațiului. Dacă este posibil, nu puneți mașina de spălat sau uscătorul în baie. Baia este concepută în principal pentru relaxarea dumneavoastră iar aparatele electrocasnice zgomotoase perturbă această armonie. Dacă este posibil, stabiliți un culoar de trecere convenabil de la un capăt la celălaltal băii. Un plafon înclinat poate fi deranjant, deoarece nimănui nu-i place să meargă aplecat. Zonele joase ale camerei utilizați-le pentru instalarea rafturilor sau dulapurilor ca spațiu util de depozitare.

Un aspect des întâlnit la băile din mansardă sunt grinzile expuse la vedere. O combinație de alb și lemn este o alegere bună, neutră, care trece testul timpului. Un zid de cărămidă poate avea un impact impresionant iar în cazul încăperilor mici, un perete oglindă poate mării vizual camera.

Baia din mansardă – Dușul

Dimensiunea minimă recomandată a cabinei de duș este de 80x80 cm, iar o alegere confortabilă este de la 90x90 cm în sus. Altfel, dușul este prea îngust. De asemenea, trebuie să țineți cont si de spațiul dinaintea cabinei de duș pentru un acces ușor.

Realizarea unei cabine de duș cu dimensiuni atipice sau decupaje pentru un perete înclinat nu este o problemă, dar dușul este un loc ce merită mai multă atenție oferită detaliilor. Dacă este posibil, luați în calcul montarea unui Walk-In. Un perete discret de sticlă securizată creează o senzație de spațiu în zonele mici.

Baia din mansardă – Iluminatul

De obicei, la mansardă, camerele dispun de ferestre care sunt o sursă bună de lumină naturală. Trebuie să le luați neapărat în calcul cu condiția ca imobilele învecinate să nu fie prea înalte. Deasemenea, nu este necesar să dotați fereastra cu jaluzele sau obloane. O fereastră deasupra unei căzi de baie este minunată și vă permite să vă bucurați de cerul albastru sau de stelele strălucitoare. Cu toate acestea, dezavantajul este că trebuie să urci în cadă pentru a curăța geamul și, eventual, să o murdărești.

Soluțiile moderne de iluminat nu mai impun candelabre sau aplice. În măsura în care dispuneți de spațiu în acest scop, aplicați, chiar și pe pereți înclinați accesorii de iluminat decorative.

Baia din mansardă este cu siguranță o provocare, dar atunci când o adaptați nevoilor dumneavoastră, aceasta va deveni locul preferat pentru relaxare.
Vezi toate postările de pe blog